Energieboost

Ken je het gevoel van gebrek aan energie? Zoveel te doen, maar je voelt je te vermoeid en hebt nergens zin in. Vele mensen hebben hier last van. Vaak een druk leven en je lichaam die ondertussen niet mee wilt werken. Vaak krijg je gefrustreerde gevoelens hierdoor en kom je vaak niet meer aan de dingen toe die je graag had willen doen. Ook het in slaap vallen ’s avonds op de bank is een puntje dat vele mensen ongezellig vinden en er ’s avonds er op uit gaan gaat vaak ook niet meer door. Erg vervelend, maar niet iets waarvoor je hoeft te schamen, vele mensen hebben hier namelijk last van. Vaak weten de meeste mensen ook niet wat ze hier aan kunnen doen en blijven in die cyclisch zitten. Vermoeidheid blijft dan ook maar toe slaan.  

Maar wees gerust, je kunt je energielevel weer oppeppen met de juiste maatregelen. Vooral de juiste voeding speelt een belangrijke rol om genoeg energie te krijgen, ook zijn er aanvullende voedingsmiddelen zoals een aantal superfoods die een extra energieboost geven om je energielevel in je lichaam weer op pijl te krijgen. Hierdoor voel je weer beter en energieker en krijg je weer meer motivatie om je aan bepaalde taken toe aan te zetten en weer leuke activiteiten te ondernemen.  

Een gebalanceerd en gevarieerd dieet is erg belangrijk. Zo krijg je alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft binnen, waardoor het lichaam fit en energiek blijft. Vooral magnesium gaat vermoeidheid tegen, magnesium is te vinden in volkoren producten, groenten en zuivelproducten. Zorg er ook voor dat je geen maaltijden over slaat en alles verspreid over de dag eet. Hierdoor heb je over de hele dag genoeg energie in het lichaam en word je lichaam minder belast.

Het eten van suikerrijke producten lijkt te werken tegen een gebrek aan energie, maar dit is alleen van korte duur. Daarna daalt je suikerspiegel snel en krijg je juist het gevoel van vermoeidheid. Daarom is het belangrijk om producten met veel suiker zoals snoepjes en koekjes te laten staan. Neem hiervoor in de plaats fruit, groente, handje noten of volkorenproducten.

In ons assortiment hebben wij ook een aantal superfoods die goed werken tegen vermoeidheid. Deze superfoods geven een extra energieboost waardoor je weer actiever word en alles weer positiever in gaat zien.


Superfoods die energyboost geven:

- Spirulina(werkt  extra goed tegen vermoeidheid)
- Rauwe cacao
- Chiazaad
- Gojibessen 
- Tarwegraspoeder 

Het klinkt misschien vreemd, maar ook bewegen helpt om vermoeidheid tegen te gaan. Je hoeft niet extreem intensief te bewegen, dat kost het lichaam wel veel energie, maar gewoon een stukje wandelen of fietsen worden mensen vaak juist energieker van. Vooral tegen mentale vermoeidheid werkt dit heel goed.

Zorg goed voor je lichaam en voor je zelf. Voorkom ook stresssituaties en probeer genoeg te ontspannen. Ook al heb je een druk leven, het is belangrijk om tijd vrij te maken om te ontspannen.

 

Geef je lichaam snel een energyboost door de tips te volgen en een gezonde lifestyle aan te nemen.